Biała glinka lecznicza jadalna

Glina – prasowana górska skała osadowa, występuje w postaci białej i kolorowej. Jej odmiany mogą wzajemnie się zastępować, ale najlepsze są te, które występują w głębokich warstwach ziemi. Ich aktywność jest kilkanaście razy większa od glinek, występujących na powierzchni.

Glinka ma zastosowanie w leczeniu niekonwencjonalnym, od dawna wykorzystywanym przez medycynę ludową. W dzisiejszych czasach jest wykorzystywana w sanatoriach i gabinetach kosmetycznych.

Skład glinki:
krzem – 45,1 %
glin – 14,61 %
tlenek żelaza – 5,65 %
wapń – 4,44 %
magnez – 4,2 %
główne / podstawowe tlenki – 3,08 %
anhydryt tytanu – 0,74 %
sole mineralne
fosforan żelaza

Działanie:
– wiąże mikrotoksyny, sorbuje i oczyszcza z chorobliwej mikroflory niewłaściwych dla człowieka mikroorganizmów, poprawia trawienie, działa destrukcyjnie na wirusy, normalizuje perystaltykę, pochłania substancje rakotwórcze i inne pierwiastki szkodliwe, aktywizuje funkcje trawienne, wchłania toksyny, trucizny, uwalnia gazy.

Glinka wzmacnia naturalne siły organizmu, oczyszcza krew, gruczoły, węzły nerwowe. Wywiera równoważący, tonizujący i antynowotworowy efekt na żywą komórkę. Glinka z natury posiada jednakowe pole wibracyjne ze zdrowymi komórkami człowieka. Mechanizm jej działania zawiera się w aktywnym oddziaływaniu na chorobotwórcze komórki ciała i przestawianiu ich na długą, zdrową falę.

Glinka jest antytoksyczna, bakteriobójcza, w jej skład wchodzi rad – bardzo rzadki pierwiastek, mający dużą siłę – nie przetrwa żaden drobnoustrój ani wirus.

Jadalne glinki wchłaniając w przewodzie pokarmowym toksyny i szkodliwe mikroorganizmy tworzą na śluzówce przewodu pokarmowego powłokę ochronną.


Wewnętrzne stosowanie glinki BIAŁEJ
Wskazania:
– różnorodne zatrucia toksynami, alergeny;
– ostre i chroniczne rozstroje jelitowe różnego pochodzenia (szczególnie u dzieci);
– bóle w obszarze „splotu słonecznego”; wzdęcie brzucha, zgaga, niestrawność, spowodowana nadmiernym spożywaniem alkoholu i nikotyny, kawy, lekarstw lub poważnym zaburzeniem diety; dysbakterioza;
– zapalenie przełyku, spowodowane cofaniem się do niego treści żołądkowej;
– choroby żołądka z podwyższoną lub normalną kwasowością (chroniczny i ostry nieżyt żołądka, choroba wrzodowa) i dwunastnicy (stan zapalny żołądka, choroba wrzodowa);
– zapalenie okrężnicy, gastroenteritis – zapalenie śluzówki żołądka i jelita cienkiego;
– choroba niedokrwienna serca; astma oskrzelowa.

Przygotowanie:
10g (1 łyżeczka) proszku rozpuścić w 1/2 szklanki zimnej wody (nie należy wykorzystywać naczyń metalowych).

Stosowanie:
przygotowany roztwór stosować wewnętrznie 2 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem.
Rano na czczo w godz. 7:00 – 9:00 i wieczorem w godz. 19:00 – 20:00. Przyjmować 6 dni, następnie zrobić przerwę 12 dni i ponownie przyjmować 6 dni.
W ciągu całego cyklu stosowania należy przyjąć 24 x 20g – 240g.
W razie potrzeby cykl leczenia można po przerwie powtórzyć.

Dostępna w opakowaniu 200 g


Osoby zainteresowane zakupem glinki zapraszam do kontaktu mailowego: leczniczaglinka@gmail.com 

Dodaj komentarz